Archief voor september, 2008

Filmpje

zaterdag, 20 september 2008

Kattentraining (2)

maandag, 15 september 2008

Eigenlijk komt de kattentraining er in de praktijk op neer dat we de katten uit de buurt tijdens een wandeling tegenkomen. Dat gebeurt dan ook veelvuldig … Vanavond waren we even bij familie op bezoek en toen we weer naar huis gingen stond er een kat op een meter of drie. Reza fixeerde en was nauwelijks af te leiden. Je moet haar dan echt weg trekken. Zelf haar ogen bedekken (wil Jesse dan graag doen) helpt niet: ze kijkt gewoon door je vingers heen.
Maar vanavond, tijdens de laatste wandeling, zat er eerst een kat een heel eind verderop in de straat. Reza had haar meteen in de gaten en de kat haar natuurlijk ook. Terwijl de kat een tuinpaadje inliep, liepen Reza en ik langs wat struiken. Aan het einde van de struiken begon ook een tuinpaadje en daar zat dus op een halve meter afstand ook weer een poes. Doordat we langs de struiken liepen was het onmogelijk de kat te zien zitten voordat we de struiken voorbij waren. Reza keek alleen even opzij en reageerde verder niet. Ze deed geen uitval, ging niet in de remmen, maar liep gewoon door. Ze zocht wel even naar die andere kat, maar verder ook niet. Het lijkt langzaamaan beter te gaan, maar we zijn er nog lang niet.

Foto van 30 aug.

vrijdag, 5 september 2008

Er groeien wat witte haartjes rond het litteken, waarschijnlijk doordat het pigment mogelijk verdwenen is. Ondanks dat Reza geen last heeft van het litteken, vindt ze het niet fijn als je haar daar meerdere keren zachtjes borstelt met een zachte rubberen borstel. Ze draait zich dan op de rug, zodat je er niet bij kan of begint in de borstel te bijten. Ook niet zo verwonderlijk; ook de zenuwen in de huid zullen geraakt zijn en daardoor voelt de aanraking niet fijn. We zijn in ieder geval heel erg tevreden over hoe het nu met haar gaat. In het algemeen, maar ook met het herstel.

Effe hangen …

donderdag, 4 september 2008