Vooruitgang

Reza slaapt en droomt veel. Ze kwispelt in haar slaap, piept, trilt met haar bekkie en haar pootjes bewegen mee. Je zou bijna denken dat ze het een en ander aan het verwerken is en misschien is dat ook wel zo. Ze begint langzaamaan ook weer wat actiever te worden en neemt geen genoegen met een wandelingetje naar de overkant van de straat. Ze wil per se verder, d’r normale wandeling maken. Ze is echt sterk! En dat komt ook haar genezing en herstel ten goede.
Ze eet en drinkt inmiddels weer normaal en de bank is zeker ’s avonds haar favoriete slaap plaatsje. Ze stapt er gewoon op. Eraf gaat nog wat moeilijker, want dan strekt de huid zich en dat voelt ze toch nog. Zo nu en dan piept ze er dan ook bij. Vandaag was ze duidelijk een stuk meer ontspannen dan gisteren. Ze ligt nu zelfs op de flank waar de wond zit! Je zou toch denken dat dat heel erg zeer deed, maar blijkbaar niet. Zo nu en dan likt ze aan de wond, omdat het plotseling een beetje jeukt. Dat proberen we natuurlijk te voorkomen en ’s nachts heeft Reza dan ook een t-shirt aan. Dat zit nog niet helemaal optimaal, want ze heeft maar een klein lijfje. Daar moeten we nog wat op verzinnen. Het likken zal erger worden de komende tijd, omdat de wond dan meer en meer geneest en dat jeukt dan ook steeds meer.

Vanmorgen belde Mirjam van GINN, ze wilde graag ’s middags langs komen, op ziekenbezoek, om te kijken hoe het met Reza ging. Maar natuurlijk kon dat! Wat leuk! Mirjam had een enorm bot voor Reza meegebracht: “Van de Stichting voor het leed!” Reza begon er meteen aan te kluiven. Een half uurtje heeft ze er echt van liggen genieten, maar toen was ze weer moe. We hebben een tijd lang zitten praten en Reza vond Mirjam ook erg leuk. Alsof ze haar wilde bedanken voor het bot klom Reza bij Mirjam op schoot, lekker hangend op haar buik. Ze hield het niet lang vol, maar het laat wel zien hoe goed het met Reza gaat. Ze wordt weer zekerder van zich zelf.

Met ons gaat het ook weer een stukje beter. Het is goed om te zien hoe het vooruit gaat met Reza. Het beeld van Reza in paniek en de wond blijft akelig. Dat zal nog wel even duren, maar het houdt ons niet tegen om er volgend jaar weer bij te zijn. Zodra de datum bekend is, zetten we die in de agenda vast.

Tags:

9 Responses to “Vooruitgang”

  1. Het personeel schreef:

    Ik ben heel erg blij dat het met Reza weer wat beter gaat. Ik was bij de DA toen Reza daar lag en was er totaal ondersteboven van.
    Onze whippet heeft zichzelf eens verwond aan een tak…haar flank lag toen ook helemaal open. Een t-shirt was toen ook te groot maar een rompertje werkte prima. Misschien het proberen waard.
    Heel veel beterschap toegewenst!
    Groetjes Sandy

  2. Anonymous schreef:

    Fijn dat het steeds verder vooruit gaat met Reza.
    Tegen het likken aan de wond kun je ook een muilkorfje proberen. Vaak laat de hond de wond dan helemaal met rust. De muilkorfjes die GINN kan leveren zijn heel geschikt omdat ze van onderen grotendeels dicht zijn. Even laten wennen met lekkere hapjes in het korfje.
    Groetjes,
    Claire

  3. Diana schreef:

    Hoi,
    Al vanaf dat ik Reza zag op de website van GINN, heb ik een zwak voor haar, tot mijn grote schrik lees ik net weer op de website va GINN wat er met Reza gebeurd is…
    Ik ben wel heel erg blij dat het inmiddels alweer beter met haar gaat!! Ik wist niet dat zo’n rollijn zo’n schade kan aanrichten… Verschrikkelijk!
    Ik wens jullie allemaal heel veel sterkte en ik zal duimen voor een goed herstel van Reza’s wond…
    Liefs, Diana Laugs (windhondenliefhebster…)

  4. Fleur schreef:

    Hierbij wil ik jullie ook nog veel sterkte wensen met het verwerken van deze schrik, het was zeker een akelig beeld. Gelukkig heeft Reza dáár geen last van! Ik denk dat ze bij ons allemaal een speciaal plekje inneemt, en hoop dat ze snel weer opknapt. Voor je het weet is ze weer ‘de oude’ nieuwe Reza!
    Groetjes,
    Fleur (GINNer)

  5. Loesgoossens@hotmail.com schreef:

    Ik ben blij om te lezen dat het weer goed gaat met Reza! Echt sneu, een eerste reunie en dan zoiets.. Maar aan de foto’s te zien wordt ze goed verwend, dus dat zal haar goed doen!

    Groetjes van een van de assistentes van Janneke 😉

  6. gerda beintema schreef:

    Hoi hoi.
    Ik ben blij dat het zo goed gaat met Reza!!!
    Ik had er een hard hoofd in of ze het zou redden hoor!
    Ik ben Gerda Beintema (van de kettingenkraam, die zei dat je maar beter nog even terug kon gaan naar de dierenarts omdat Reza weer zo vreselijk warm werd).
    Ik heb de cursus dierenartsassistente gevolgd en wat ik zag was een hond die op een gegeven moment niet meer reageerde terwijl ze dat even daarvoor wel deed en die erg begon te “blazen”, en dat met een temperatuur die weer begon te stijgen.
    Ik wilde geen paniek zaaien, maar heb hem toch wel geknepen hoor, en het spookte me de laatste dagen constant door het hoofd….zou Reza in shock zijn geraakt of niet?
    Wat ben ik blij dat ik dit positieve bericht las zeg!!!
    Fijn voor jullie!
    Ook wij hebben eens in zo’n soort situatie gezeten met een van onze honden en wat er dan door je heen gaat is niet te beschrijven. Je bent geheel machteloos!Hopelijk neemt diegene van “de lijn”
    nog even contact met jullie op voor verdere kosten…want die zullen er zeker zijn!
    Geniet maar weer lekker van jullie hondje, en ik zie al aan de verhalen….ze wordt al héérlijk verwend! Het beste met haar (en jullie zelf).

  7. Anonymous schreef:

    Hallo lieve mensen,

    Ik was al fan van Reza en haar dagboek op de Ginn site, leuk dat jullie het voortzetten, kan ik haar nog een beetje volgen 😉

    Vervelend van haar ongeluk, maar zo te zien is ze goed aan het herstellen. Veel sterkte nu en nog veel plezier met Reza.

    Raymond, Zeeland.

    http://raymondvankralingen.hyves.nl/album/19446547/Iedereen/h47h/fotos/258611177/0/T5lZ/

  8. serena42 schreef:

    bij de dieren arts kun je shirtjes kopen voor n een evt operatie top ding, heb het ok gehad voor mijn mixje na haar operatie. miss een tip voor Raza??
    wens jullie verder heel veel beterschap toe

    S. stijger
    Almere

  9. Tine en de bende schreef:

    hoi reza en baasjes.
    super om te lezen dat je weer lekker opknapt.
    gelukkig maar..want die wond was geen kleintje..pfff..
    echt schrikken hoor.
    en gelukkig dat er zo’n goeie en lieve dierenarts dan aanwezig is op het terrein.
    liefs en een dikke beterschaps knuffel van lizzy en de vrouwtjes.